Szezonzáró hétvége a Kultkikötőben

2017-es szezonzáró hétvégéjéhez érkezett a Kultkikötő, a több mint kétszáz programot felvonultató fesztivál három különleges színházi és zenés estével búcsúztatja a nyarat. A Mesés Kikötőben pedig, ahogy megszokhattuk már, ezen a héten is a kisgyerekeké lesz a főszerep.

Az Egy őrült naplója a Katona József Színház, a FÜGE, a MASZK Egyesület  (Szeged) és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre Bodó Viktor rendezésében. A történet főszereplőjét, a szemünk láttára a realitásérzékét folyamatosan vesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás játssza, aki nem először kap főszerepet Bodó-előadásban, rá épült a Katona József Színházbeli híres Ledarálnakeltűntem is, amely érdekes párhuzamként szintén egy kiszolgáltatott kisember kényszerű ámokfutását mutatta be. Az Egy őrült naplója új változatának szövegkönyve több fordítás és az eredeti orosz példány összevetésével készül. Keresztes Tamás mellett az előadás másik fontos „szereplője”, a környezetet és atmoszférát megteremtő loop lesz, amelynek segítségével élőben születik meg az előadás zenéje. Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk? – erről is szól Gogol 1834-ben játszódó története, és a kérdés most, 2017-ben is ugyanolyan aktuális. Az előadás a legjobb monodráma és a legjobb alakítás díját is elhozta a MOST FESZT-ről, a 2016-os Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál kritikusok díját is elnyerte. Balatonföldváron augusztus 24-én, csütörtökön este látható a Kultkikötőben.

A Kecskeméti Katona József Színház Tied a világ! című előadása augusztus 25-én, pénteken este érkezik a balatonföldvári Kultkikötőbe. Egy lakásavató bulit megrendezni nagy büszkeség, nagy öröm, nagy munka… és még nagyobb csalódás, ha a meghívottak nagy része el sem jön! Ám Főhőseink dalra fakadnak és a nehezen induló összejövetelt egyszeriben fergeteges koncertté változtatják. Felcsendülnek a Táncdalfesztiválokról jól ismert, a számos kis- és nagylemezt kiadott, fiatalok ezreinek reményt, utat, életre szóló élményeket adó, legendás Illés-együttes dalai, ráadásul valami egészen elképesztő varázslat is történik ezen az éjszakán. Szente Vajk rendezésében többek között Szemenyei János, Dobó Enikő és Aradi Imre lép a Kultkikötő színpadára.

Schell Judit színművésznő és László Boldizsár operaénekes első közös koncert programja egy igazi kuriózumot ígér A Nő illata – Nyár, Tangó, Szerelem címmel augusztus 26-án, szombaton este. A Kultkikötőben ezen az estén tangó és latin stílusban felcsendülnek olyan jiddish és egyéb slágerek, amelyek a két művész stílusában új értelmet kapnak. Schell Judit és László Boldizsár különleges pályaútja most egy új műfajban keresztezi egymást, amikor már kipróbálták magukat a színház, az opera, vagy a tánc világában. Schell Judit versenytáncos, László Boldizsár könnyűzenei (Cotton Club Singers) múltja olyan elegyet képez majd a kettejük jelenlegi pályájával, ami mindenképp kihagyhatatlan az újdonságot keresők számára.

A Mesés Kikötő Balatonföldváron szombaton és vasárnap a Levendula királylánnyal, valamint Helka és Kelénnel várja a legkisebbeket.

További információ a www.kultkikoto.hu oldalon!