Béres Attila marad a Miskolci Nemzeti Színház élén

Béres Attila, Miskolci Nemzeti Színház , 2019

Teljes volt az egyetértés: a közgyűlés újabb öt évre szavazta meg Béres Attilát a miskolci színház igazgatójának

A közgyűlés ellenszavazat nélkül támogatta Béres Attila pályázatát a Miskolci Nemzeti Színház igazgatói posztjára, így újabb öt évig vezetheti a miskolci teátrumot.

Miskolc Megyei Jogú Város augusztus 28-i rendkívüli közgyűlésén egyebek mellett döntöttek a Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. intézményvezetői beosztásáról. A közgyűlés egyhangúlag szavazta meg Béres Attilát, aki 2015 óta a miskolci színház igazgatója. Mandátuma 2020. február 1-től 2025. január 31-ig szól, így újabb öt évig tölti be az intézményvezetői posztot és folytatja munkáját a művészeti tanáccsal karöltve.

Béres Attila elmondta, nagy öröm számára, hogy akár csak négy évvel ezelőtt, most is egyhangúlag döntött úgy a képviselő testület, hogy 2025-ig folytathatja munkáját a színház élén. Fontos, hogy tovább vihessük azt a művészi irányvonalat, amire az elmúlt években a művészeti tanács tagjaival közösen törekedtünk. A legjelentősebb előttünk álló feladat a Miskolci Nemzeti Színház fennállásának 200. évfordulójáról méltóképpen megemlékezni, hiszen Magyarország legrégebbi kőszínháza 2023-ban ünnepli jubileumát. A jeles évforduló alkalmából nagyszabású rendezvénysorozatot tervez a teátrum, amelynek előkészítését már idén el kell kezdenünk – mondta az igazgató.