Levél egy meg nem született gyermekhez – Gárdonyi Géza Színház – Eger

Levél egy meg nem született gyermekhez

Oriana Fallaci Levél egy meg nem született gyermekhez című darabja az idei évad első stúdiószínházi bemutatója, melyet október 24-től láthat a közönség a Gárdonyi Géza Színházban Venczel Valentin rendezésében.

fotó: Gál Gábor

A műbe Nánási Ágnes szeretett bele, ő javasolta a dramatizálását és a színpadra állítását. Az előadás nemcsak azzal foglalkozik, hogy mit jelent egy nő életében egy meg nem született gyermek, hanem azzal is, hogyan hordozza egy életen át ennek fájdalmát és hiányát. A darab emellett szól még a meg nem valósult álmokról, szerelmekről és a szabadságról. Az előadást a márciusi nagysikerű előbemutató után tűzte műsorára a színház, Ivády Erika, Nánási Ágnes és Káli Gergely szereplésével.

fotó: Gál Gábor

E bemutatóval indul a megyeszékhelyi teátrum úgynevezett alternatív produkcióinak sora, amelyben kortárs darabokat tűz műsorára. Rendezőként mutatkozik be a továbbiakban – Venczel Valentin mellett – Sata Árpád Visky András Megöltem az anyámat című művével, valamint Várhelyi Dénes Giacomo Ravicchio–Nino D’Introna Robinson és Crusoe című színjátékával.