Zenés hétvége a Kultkikötőben

A Kultkikötő, a Balaton déli partjának legnagyobb összművészeti fesztiválja ezen a héten három zenés produkcióval, egy országos bemutatóval és számos meglepetéssel várja barátait. Jön a Quimby, A GRUND – vígszínházi fiúzenekar, Koltai Róbert, Pindroch Csaba, az Orlai Produkció csapata és a Veszprémi Petőfi Színház társulata.

Július 27-én, csütörtökön este az Orlai Produkció Tagadj, tagadj, tagadj! című előadásának országos bemutatóját láthatják a balatonföldvári Kultkikötő nézői. Az előadásban Eve, az ígéretes ifjú futóbajnok nő megismerkedik a sportág egyik legjobb edzőjével, aki hamarosan új ‘kiegészítő kezelést’ ajánl neki. Ha vállalja, ő lehet a világ leggyorsabb futója – de vajon biztonságos, legális és etikus ez a kezelés? A cím a doppingolók kézikönyvének legfontosabb mondatát idézi: “Tagadj mindent, amíg csak képes vagy.” A Londonban nagy sikert aratott színdarab leleplezően őszinte, hátborzongató képet ad a sportvilág farkastörvényeiről. Mi az ára egy-egy bajnoki (olimpiai) címnek? Erre a kérdésre keresi a választ Szabó Máté rendező, valamint az előadás szereplői, Lovas Rozi, Sztarenki Dóra, Ullmann Mónika, Nagy Dániel Viktor és Ficzere Béla.

A Kultkikötő visszatérő vendégei már tudják, nem múlhat el földvári helyszínen nyár Quimby koncert nélkül. Az együttestől megszokhattuk a formabontó dolgokat, nem lesz ez másképp július 28-án este sem a kultikus helyszínként általuk is sokat emlegetett Kultkikötőben. A közösségi összetartó őserő Varga Livius, aki a szórakoztatásért ha kell pszichológus, ha kell bohóc, valamint a szorgos művész-frontember Kiss Tibor, az előretolt helyőrség, aki általában elviszi a balhét. A szócső szerepében alázattal közvetíti a zenekar lelkiségét: „Kevés zenekar éli meg a 25 évet. Ez koránt sem olyan könnyű, mint ahogyan azt a műfaj neve alapján gondolnánk. Meg kell, hogy maradjanak a barátságok, a lelkesedés, a kíváncsiság és nem utolsó sorban a legfontosabb megtartó erő: a közönség szeretete. Ehhez rengeteg munkára, szerencsés csillagállásra és az Isten kegyelmére is szükség van. Szeretheti az Úristen a Quimbyt.”

Hatvan éve mutatták be New Yorkban a My Fair Lady-t, azóta úgy becézik, hogy a „tökéletes musical”, amely július 29-én este a földvári Kultkikötő színpadán is bemutatkozik a Veszprémi Petőfi Színház előadásában. A zenés darab Bernard Shaw Pygmalion-jából készült, őrzi az eredeti mű szellemét, gúnyos társadalom kritikáját, a tanár-tanítvány viszony sokszínű ábrázolását, de a zene, a csodálatos dallamok már emberi érzelmekről, a szerelemről szólnak. Az előadás rendezője Bálint András, a főszerepben Esztergályos Cecília, Oberfrank Pál, Szombathy Gyula és Kusnyér Anna látható.

Segítség, megnősültem! – a Sebestyén Elemér azonos című regénye alapján írt kortárs komédiát Pindroch Csaba társ-dramaturgként, producerként és az előadás egyedüli szereplőjeként jegyzi, a darab rendezője Radnai Márk. A hagyományos bohózat és a modern stand-up comedy stílusjegyeit egyaránt felvonultató előadás sajátos görbe tükröt tart az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb komikus vagy éppen keserű pillanatainak. A zabolátlan humor és irónia ellenére azonban ez az anekdota-szerű történetekből álló férfimonológ nem más, mint tisztelgés a nők, a szerelem és a házasság előtt. A Kultkikötő földvári és fenyvesi helyszíne után most Balatonbogláron látható július 28-án este.

A balatonboglári Kultkikötőben adja egyetlen nyári koncertjét A GRUND – vígszínházi fiúzenekar július 29-én este. A zenekar tagjai mindannyian a Dés-Geszti-Grecsó: A Pál utcai fiúk című nagy sikerű zenés játék vígszínházi előadásának szereplői: Wunderlich József, Ember Márk, Zoltán Áron, Medveczky Balázs és a zenekarvezető: Fesztbaum Béla. A zenekar egyre bővülő repertoárján helyet kap A Pál utcai fiúk számai mellett, több legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser-dal és természetesen néhány kedvenc a hazai és a külföldi klasszikus rock világából. Igazi örömzene vígszínházi színészektől!

A Kultkikötő régi barátja, Koltai Róbert most Lerajzolom percek alatt című zenés kabaré estjével érkezik Balatonfenyvesre. A cím az egykori tévés játékra utal, amelyben, amikor Koltai Róbertnek rajzolnia kellett, külön műsorszámot jelentett a közönségnek. Ez esetben a rajzolás elmarad, ellenben egy kellemes elegyet kaphatunk a színművész pályájának legvidámabb pillanataiból és kedvenc dalaiból.

A gyerekeket Földváron szombaton és vasárnap délelőtt, Bogláron pénteken és vasárnap délelőtt, míg Fenyvesen kedden, pénteken és szombaton délelőtt várják izgalmas előadások. A Mesés Kikötőbe jön Helka és Kelén, a Bábozoo és Vitéz László.

További információ a www.kultkikoto.hu és a www.osszproba.hu oldalakon!