Carmina Burana – Bethlen Téri Színház – Budapest

Cserhalmi György harmadéves színművész osztályának bemutatója Budapesten

Február 1-jén mutatják be Cserhalmi György kaposvári harmadéves színművész osztályának mozgásszínházi előadását a Bethlen Téri Színházban. Carl Orff világhírű műve élőzenével, mozgással és kórussal lesz látható. A rendező-koreográfus, Blaskó Borbála az osztályvezető, Cserhalmi felkérésére készítette az előadást.

„Nem a zene, hanem Cserhalmi György talált meg ezzel a feladattal, harmadik éve vagyok kaposvári színészosztályának a mozgásmestere. Az ő ötlete alapján kezdtem el foglalkozni a Carmina Buranaval  (…) Számomra, mint alkotónak így lehetőségem nyílik nem csak a mozgás oldaláról megközelíteni és kifejezésre juttatni a gondolatait, de egy komplexebb formát tudok teremteni művészi önkifejezésemnek is. Ez a növendékek elé is egy olyan összetettebb kihívást állít, ahol a mozgás mellett a hangi és előadóművészi képességeiket is kibontakoztathatják.” – mondta el Blaskó Borbála.

Az előadásban zene, tánc és ének összefonódik, többen pedig hangszeren is játszanak.
Az előadás a fiatalabb korosztályhoz is szól, akik kevésbé jártasak a kortárs előadó művészetben, a színpadi megfogalmazási módokban, de nyitottak és kíváncsiak a zenei és színpadi értelemben vett sajátosságokra, az egyéni hangvétel és személyes ízlésvilág megmutatkozására.

A Blaskó Borbálával készült interjú elolvasható itt. http://bethlenszinhaz.blogspot.hu/

Carmina Burana

A Kaposvári Egyetem III. éves színművész hallgatóinak tánc- és mozgásszínházi előadása

Bemutató:  2018. február 1., Bethlen Téri Színház

Szereplők: Bölkény Balázs, Cseke Lilla Csenge, Cseke Gyöngyvér, Hermányi Mariann, Karácsony Gergely, Kisari Zalán, Kocsis Gábor, Kovács Panka, Kovács S. József, Péteri Lilla, Szász Júlia, Szurcsik Ádám, Varga-Huszti Máté, Várai Áron

Osztályvezető tanár: Cserhalmi György

Rendező-koreográfus: Blaskó Borbála

Zene: Cseke Gyöngyvér m.v., Bölkény Balázs, Cseke Lilla Csenge, Péteri Lilla, Varga-Huszti Máté, Várai Áron m.v.

További információ:

Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
www.bethlenszinhaz.hu
jegy@bethlenszinhaz.hu

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/156206671808823/

Honlap:
http://www.bethlenszinhaz.hu/event/carmina-burana-a-kaposvari-egyetem-iii-eves-szinmuvesz-hallgatoinak-tanc-es-mozgasszinhazi-eloadasa/?instance_id=6032

Fotó: Blaskó Bence