Ajánló: Bolha a fülbe – Thália Színház – Budapest

Mi történik akkor, amikor az ember felesége gyanút fog? Talán mégsem a hűség a férj legfőbb erénye?

Raymonde Chandebise úgy érzi, hogy férje – aki egy köztiszteletben álló cégvezető – megcsalja, mivel egy ideje nem tesz eleget otthon hitvesi kötelességeinek. A gyanú alapján, amit egy-két félreértett nyom is alátámasztani látszik, bizonyosságot akar szerezni. Nincs mit tenni, lépre kell csalni, és ehhez szövetséges is kell!

Bolha a fülbe, Thália Színház, Budapest - 2018, Fotó: Thália SzínházSzerelem, házasság, megcsalás, féltékenység, megfejelve egy klasszikus bohózati elemmel: a szereplők közül ketten a megtévesztésig hasonlítanak egymásra.

„Ha két szereplőnek semmi szín alatt nem szabad találkoznia, azonnal összehozom őket” – írja Feydeau. Szobák falán át pördül az ágy, és minden ajtó mögött: a lehetetlen.

A háromfelvonásos bohózat rendezője Kelemen József.
Játsszák: Szervét Tibor, Gubás Gabi, Pindroch Csaba, Mózes András, Nagy Viktor, Szabó Erika, Vida Péter, Tamási Zoltán, Mórocz Adrienn, Bán Bálint, Hunyadkürti István, Tóth Eszter és Domokos László.

Georges Feydeau leghíresebb darabja, a Bolha a fülbe Hamvai Kornél fordításában kerül színre 2018. december 15-én a Thália Színházban.

Fotó: Thália Színház