Prokofjev: Hamupipőke – Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Mariinszkij Színház Balettegyüttesének előadása

A 236. évadánál tartó Mariinszkij Balettegyüttes története a 18. századtól elválaszthatatlanul összeforrott az európai táncművészet történetével, a 19–20. század fordulójától kezdve pedig a műfaj legnagyobb sztárjai érkeztek a társulatból.

Prokofjev - Hamupipőke, balett, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Erkel Színház, Budapest, 2019.04.21A Mariinszkij a klasszikus hagyományok megőrzése mellett a legújabb táncművészeti irányok felé is nyitott, dolgozott már a társulattal John Neumeier, William Forsythe, Angelin Preljocaj, Sasha Waltz, Wayne McGregor vagy Hans van Manen.
Prokofjev csodálatos balettmeséjének egyszerre klasszikus és merészen kísérletező koreográfiáját, az orosz–amerikai Alekszej Ratmanszkij munkáját 2002-ben mutatta be a társulat. Ratmanszkij, Valerij Gergijevvel szoros együttműködésben, a zenei anyag mélyrétegének feltárása nyomán alakította ki koncepcióját. A produkció a mai napig a Mariinszkij egyik legsikeresebb és folyamatosan repertoáron tartott balettelőadása.

Prokofjev - Hamupipőke, balett, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Erkel Színház, Budapest, 2019.04.21Az előadás 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Prokofjev - Hamupipőke, balett, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Erkel Színház, Budapest, 2019.04.21Közreműködik:

Marija Sirinkina / Nagyezsda Batojeva,
Alekszandr Szergejev / Vlagyimir Skljarov,
Jekatyerina Kondaurova,
Mariinszkij Zenekar

Koreográfus: Alekszej Ratmanszkij
Zene: Szergej Prokofjev
Librettó Charles Perrault meséje nyomán: Nyikolaj Volkov
Díszlettervező: Ilja Utkin, Jevgenyij Monakov
Jelmeztervező: Jelena Markovszkaja
Világítástervező: Gleb Filstyinszkij

Karmester: Valerij Gergijev

Prokofjev - Hamupipőke, balett, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Erkel Színház, Budapest, 2019.04.21A Mariinszkij Színház exkluzív partnere a VTB Bank, Yoko Ceschina és a Sberbank.

Az előadások a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezésében valósulnak meg.

Prokofjev - Hamupipőke, balett, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Erkel Színház, Budapest, 2019.04.21Előadások: 2019. április 22., 15:00 és 20:00 óra, Erkel Színház, Budapest

További információk a PORT.hu-n

Fotók: Róde Péter

További fotók az előadás képeiből