K. Szabó Csenger: Rozsdás éberség – Bethlen Téri Színház – Budapest

Az Ambíció tehetségprogram bemutatója

Az alkotó az előadásról:
„Az előadás ceremoniális úton képeket állít, melyben a tánc egy kísérlet az épülés és romlás dinamikus folyamatainak nyomon követésére és megtapasztalására.
A ciklikusság mint rendező elv van jelen. Az előadók folyamatos mozgással keresik a helyet, állandóan alkalmazkodnak a pillanathoz és a helyzet lelkéhez.
Önmaguknál nagyobb jelenség befogadására és átvitelére szánják el magukat, melyre a nézőt is maguk mellé invitálják.
A rituális világ, spiritualitás és tánc összefüggése, illetve jelenkori lokális hangulat áll központi témaként. Zene és zenész függetlenül van jelen, mely állandó kapcsolatban áll a mozgással, ugyanakkor saját útja gyakran el is ágazik.
A darab egy olyan légkör megteremtésére törekszik, melyben főbb, magasabb témákat tudunk kollektív megértéssel és empátiával megvizsgálni.
Egy 21 éves hanti sámán mondta, amikor ide érkezett: Magyarország nem ilyen, a magyar emberek nem ilyenek, hanem mintha valami rátelepedett volna, amit nem veszünk észre…”

K. Szabó Csenger: Rozsdás éberség - Bethlen Téri Színház, Budapest, 2019, Fotó: Róde Péter

Alkotó, előadó: K. Szabó Csenger
Zene: Rubik Ernő Zoltán

K. Szabó Csenger: Rozsdás éberség - Bethlen Téri Színház, Budapest, 2019, Fotó: Róde PéterAz Ambíció tehetségprogram keretében fiatal, ambiciózus alkotók vagy alkotócsapatok kapnak lehetőséget új előadás bemutatására, műfaji megkötés nélkül.
A sorozat célja, hogy elsődlegesen azok az alkotók mutatkozhassanak be, akiknek más lehetősége nem, vagy csak korlátozottan adódik.
A 2018-2019-es évadtól kezdve a legkülönfélébb műfajú Ambíció előadásokat tűzzünk műsorra, amelyek közt van tánc, próza, kortárs opera és összművészeti alkotás is.

K. Szabó Csenger: Rozsdás éberség - Bethlen Téri Színház, Budapest, 2019, Fotó: Róde Péter

Az előadás hossza 35 perc.

16 éven felülieknek ajánlott.

K. Szabó Csenger: Rozsdás éberség - Bethlen Téri Színház, Budapest, 2019, Fotó: Róde Péter

 

Fotók: Róde Péter

További fotók az előadásról