Poirot hamarosan a Tháliában is nyomoz – Budapest

Poirot hamarosan a Tháliában is nyomoz - Budapest

December 2-től megkezdődött a jegyértékesítés a Thália Színház eddig legnagyobb szabású produkciójára – az Agatha Christie egyik leghíresebb regényéből készült színpadi adaptációt, a Gyilkosság az Orient expresszen című darabot mutatják be április 4-én, Szirtes Tamás rendezésében.

Az öltözködésére mindig kényesen ügyelő, elegáns nyomozózseni, Hercule Poirot figuráját Szervét Tibor formálja meg, Dragomirov hercegnőt Molnár Piroska, Helen Hubbardot Gubás Gabi alakítja majd.

A darab az 1930-as évek első felében játszódik, az Orient expressz fénykorában. A felső tízezer – diplomaták, filmsztárok, pénzemberek, arisztokraták, sőt gyakran az uralkodócsaládok tagjai is utaztak a vonaton.

Poirot hamarosan a Tháliában is nyomoz - Budapest

A híres belga magándetektív egy bűnügy sikeres megoldása után visszaindulna Isztambulból Londonba. A téli szezon ellenére az Orient expressz első osztályú hálókocsijában nincs már szabad hely, ám régi barátja, egyben a vasúttársaság egyik igazgatója elintézi, hogy Poirot mégis helyet kapjon egy hálófülkében. A vonatot hóakadály kényszeríti megállásra valamivel éjfél után, a kellemetlenségeket reggelre egy gyilkosság is tetézi…

Misztikus történet, korhű jelmezek, elképesztő látványvilág – „3D mozi élőben”, amelyet a Freelusion segítségével varázsolnak a színpadra.

Egy kis videó Szervét Tiborral