Ágyban Párban – Orfeum, Budapest

Vacsoraszínházi előadás

AZ ORFEUM ÉVEK ÓTA NAGY SIKERREL MŰKÖDŐ VACSORASZÍNHÁZI ELŐADÁSAI KÖRÉBEN AZ ANYASÁGOT HUMOROSAN SZÍNPADRA ÁLLÍTÓ ANYÁD KÍNJA, ÉS AZ APÁVÁ VÁLÁS FOLYAMATÁT SZÓRAKOZTATÓAN A NÉZŐK ELÉ TÁRÓ APÁD FÜLE című darabok után most a nő és a férfi kettősét mutatja be rendhagyó módon egy ágyban – Arthur Smith: Live Bed Show című műve alapján.

Ágyban Párban – Orfeum, Budapest

Ágyban Párban - Orfeum, Budapest, 2019, Fotó: Róde PéterA könnyed vacsoraszínházi tabumentes „trilógia” harmadik tagja szintén zenei betétekkel tarkított, és igazi kikapcsolódást ígér.

Vígjáték két részben egy férfiról és egy nőről, a közös ágyukban, a saját ágyukban, és az ágy körül. A monológok és dialógok felváltva követik egymást: beszélnek a tapasztalataikról, az álmaikról, az előítéleteikről, történetekről a közös és saját múltjukból. Az idősíkok összemosódnak az álmaikkal; azzal, amit szerettek volna, és azzal, amire vágynak. Karakterük egyszerre konkrét és általános, így érintve sok tipikus párkapcsolati témát és helyzetet. A férfi hol hétköznapi férj, hol flegma sztár, máskor féltékeny szerelmes, vagy épp neandervölgyi ősember.

Ágyban Párban - Orfeum, Budapest, 2019, Fotó: Róde PéterA nő pedig, mint feleség, mint diáklány, mint naiv rajongó, vagy hercegnő. Ezek a folyamatosan változó karakterek és helyzetek rajzolják ki végül egy párkapcsolat színeit, alapvetően az intelligens humorra építve, zenei aláfestésekkel és betétdalokkal.

Könnyed szórakozás humorosan őszinte jelenetekkel.

Ajánljuk nőknek, férfiaknak, szingliknek és pároknak. Egyszóval mindenkinek.

Ágyban Párban - Orfeum, Budapest, 2019, Fotó: Róde Péter„Arthur Smith engedélyét a Josef Weinberger Limited (UK) és a Hofra Kft. közvetítette.”

Ágyban Párban - Orfeum, Budapest, 2019, Fotó: Róde Péter

Közreműködők és alkotók

Szereplők: PARTI NÓRA | HEVÉR GÁBOR

Rendező: Tallós Rita

Ágyban Párban - Orfeum, Budapest, 2019, Fotó: Róde Péter

Fordította: Sziklai István
Szerkesztette: Nádas Bálint
Zenei vezető: Lombos Márton
Díszlettervező: Tóth Kázmér
Rendezőasszisztens: Dicső Dorka

Premier: 2019 december 14.

További fotók az előadásról

Fotók: Róde Péter