Megöltem az anyámat – Gárdonyi Géza Színház – Eger

Visky András
Megöltem az anyámat
(Tiramisu)
Identitásjáték tizenhét jelentben
Alternatív bemutató
Megoltem_az_anyamat (2 of 61)
A darab valóságalapját egy igaz történet adja. Bernadett, aki Irén de Judit szeretne lenni, a 80-as évek Romániájának kegyetlen árvaházi körülményei között arra keresi a választ, hogy ki is ő? Kik a szülei, kitől mit örökölhetett, és egyáltalán miért kitaszított?
Megoltem_az_anyamat (14 of 61)
A közös árvasorban ismeri meg Csipeszt aki a barátja, szövetségese és társa lesz. Ő tanítja meg a kővé változtatás rituáléjára, mely tulajdonképpen menekülés a valóság elől. A játék véresen komoly és Bernadett életben maradásának feltétele.
Megoltem_az_anyamat (31 of 61)
Ezzel lehet száműzni Soha országába mindazokat az embereket akik fájdalmat okoztak. Nincs aki ne hordozna magában köveket, azaz tetteket, arcokat, mondatokat, bántásokat melyeket ő idézett elő és olyanokat is melyeket elszenvedett.
Csipesz az, aki a szeretet erejével segít helyrebillenti az egyensúlyt jó és rossz megítélésében és mint védőangyal végigkíséri Bernadett életét a földön és azután is, azután is, azután is…
Megoltem_az_anyamat (38 of 61)
A darab szereplői olyanok, akiket nem angyalként látunk a világban, hanem kényelmetlen
jelenlétként, akik élesen metszett tükröt tartanak elénk. A lelkiismeretünkre apellálva felelőssé tesznek bennünket embertársaink sorsának megértésében, befolyásolásában és elfogadásában.
Megoltem_az_anyamat (45 of 61)
Szereposztás
Bernadett:    Sata-Bánfi Ágota
Csipesz:    Radvánszki Szabolcs
Rendező:     Sata Árpád
Díszlettervező:     Bényei Miklós
Jelmeztervező:     Molnár Gabriella
A rendező munkatársa:     Katona Mária
Bemutató:    2012. 11. 30.

Teljes galéria az előadás képeiből