Miskolci színésznő a Junior Prima díjasok között! – Miskolci Nemzeti Színház

Idén is hat fiatal művészt díjaztak színház- és filmművészet kategóriában, köztük Czakó Juliannát, a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagját. A 30 év alatti művészeknek járó elismeréssel a szakma legjobbjait tüntetik ki minden évben.

Czakó Julianna elárulta, először el se hitte, hogy valóban megkapja a díjat, csak az ünnepélyes átadó előtt tudatosult benne igazán, hogy valóban a legjobbak közt van.

– Nagyon jó érzés egy ilyen elismerés, én nem is hittem volna, hogy valaha megkaphatom, hiszen rendkívül tehetséges fiatalokkal együtt jelöltek. A szakmai elismerés pillanatnyi nyugalommal tölt el, de tudom, hogy innen tovább kell haladni. Új célokat találni, fejlődni, tanulni. Tehát bizonyos értelemben a nulláról indulok – mondja a színművésznő, aki eddigi pályája során játszott már Győrben, Kaposváron, Budapesten, 2013-tól pedig a miskolci társulat tagja.

– Arra, hogy ennyi helyen játszhattam már az országban mindenképpen előnyként tekintek. Minden társulat más, mindenhol mást lehetett tanulni – állítja. – Miskolcon fantasztikus dolgokat éltem át, csodálatos darabokban kaptam szerepet: My fair lady, Sirály, Tóték, Kopasz énekesnő, Liliom, Az eltört korsó, Ványa bácsi, Egy csók és más semmi, Kivilágos Kivirradtig, Játék a kastélyban, és még sorolhatnám. És persze a színészkollégáknak is végtelenül hálás vagyok, mert rengeteget tanultam az itteni társulattól – meséli a Miskolci Nemzeti Színházban szerzett élményeivel kapcsolatban.

A fiatal színművésznő életében igen különleges év az idei: a Színházi Kritikusok Céhe a legjobb előadásnak választotta a Kivilágos Kivirradtigot, amiben főszerepet játszott, megkapta a Junior Prima díjat, és nemrég született meg kislánya, így most a legszebb szerepet, az anyaságot éli át. – Úgy érzem, hogy a föld felett lebegek néhány centivel, és bevallom, a kislányom mosolya minden örömöt felülmúló boldogsággal tölt el. Egy kicsit büszke vagyok magamra a díj miatt is, de az, hogy életet adtam a gyermekemnek és ő már az életünk része, az eddigi legnagyobb kaland számomra – mondja Czakó Julianna.

Fotók: Abradkadabrafoto