Egri Gárdonyi Géza Színház – 2018/19 Évadnyitó

Magyar évad a nosztalgia jegyében

Ünnepélyesen megnyitotta a 2018/2019-es évadot az egri Gárdonyi Géza Színház. Blaskó Balázs igazgató elmondta: számos meglepetést, kedves élményeket, és szép feladatokat ígér a következő év a nézők, illetve a társulat számára. A nagyszínpadon hat, a stúdiószínpadon három bemutatóra készülnek, a gyermekeket három mesedarab várja.

Egri Gárdonyi Géza Színház - 2018/19 Évadnyitó - Blaskó Balázs - Fotó: Huszár MárkSzínpadra viszik Móricz: Rokonok című drámáját, Békeffi István – Lajtai Lajos: A régi nyár című operettjét, László Miklós: Illatszertár című vígjátékát, Farkas Ferenc: Csínom Palkó című  tánc-daljátékát, Szigligeti Ede: Liliomfi című vígjátékát, valamint egy, Liszt Ferenc: Magyar rapszódiák című művére koreografált táncjátékot, A stúdiószínpadon Fekete Sándor Lenkey tábornokról szóló történelmi drámáját, a Játszótér című mese-táncelőadást és Örkény István: Kulcskeresők című tragikomédiáját mutatja be a társulat. Idén klasszikus magyar népmese: Az égig érő paszuly; Jékely Zoltán – Kocsár Miklós mesejátéka, a Mátyás év kapcsán bemutatásra kerülő Mátyás király juhásza; valamint  egy magyar kortárs mese, Dániel  András: Boszorkányok a Bármi utcából szerepel  a műsortervben. Szeptember 26 és 30 között hetedik alkalommal rendezik meg az Országos Stúdiószínházi Táncfesztivált.

Egri Gárdonyi Géza Színház - 2018/19 Évadnyitó - Társulat - Fotó: Huszár Márk

 

Kedvezményes árú bérletkonstrukcióval támogatja a 19-29 év közötti fiatalok és a helyi 40 év alatti házaspárok színházba járását az egri önkormányzat. Martonné Adler Ildikó alpolgármester asszony elmondta, büszkék a társulatra.

www.gardonyiszinhaz.hu