Csak tenyérnyi vér – RS9 Színház – Budapest

Dosztojevszkij: A szelíd asszony című műve nyomán

Csak tenyérnyi vér, RS9 Színház - Budapest, 2018.11.19Hölgyeim és uraim! Ránk hangolódtak? Hogy vannak? Jól vannak? Mindenki itt van? Együtt vannak? Minden elcsendesedett önök körül? Megvan a belső béke? Csak rám figyelnek, ugye? Figyeljenek jól, mert ma is történelmet írunk! Aki nálunk itt, ebben a műsorban fellép, és eddig híres volt, az mostantól még híresebb lesz, ha ismeretlen volt, holnapra már a sarki fűszeres is tudni fogja, ki az illető! És hogy ki az illető? Képzeljenek el egy férjet, aki imádja a feleségét. Egy férj, aki minden nap hajnalban kel, egész nap dolgozik, oszt-szoroz, és minden körülmények között kedves az ügyfelekkel. Két dolog számít az életében: imádott felesége és az üzlet. Az üzlet, ami a szép és nyugodt családi élet záloga. Zálogos.

Csak tenyérnyi vér, RS9 Színház - Budapest, 2018.11.19És van egy lány…Egy szegény, kiszolgáltatott lány, aki menedéket, anyagi biztonságot talál az öregedő zálogház-tulajdonosnál. Mindenki megkapja, amire vágyik, a lány menedéket, a férfi a lányt… Viselkedésük szelíd és udvarias. A vége mégis halál. Csak tenyérnyi vér. Gyilkos és áldozat.

Gyilkos vagy áldozat? Ki ölt meg kit? Hölgyeim és uraim! A döntés ma is az Önök kezében van!

Akkor hát: Showtime!

Az emberi kapcsolatok olyan rétegei, ellentmondásai bontakoznak ki a történetben, melynek kulcskérdése: Tudunk-e szeretni?

Szerző: Tallér Edina

Rendező: Viktor Balázs

Szereplő: Gerner Csaba

Csak tenyérnyi vér, RS9 Színház - Budapest, 2018.11.19Fotók: Róde Péter

További fotók az előadás képeiből