Írisz – Bethlen Színház – Budapest

Gangaray Artistic Program

„Az idő az, amivel a természet megakadályozza, hogy minden egyszerre történjen. A tér az, ami meggátolja, hogy minden velem történjen.” /John Archibald Wheeler/

Bár az idő szabályozza a mindennapi életünket, az igazság az, hogy nincs olyan természetű törvény, amely az elméleti fizikusokat is örömmel töltené el a választ keresve. Az órák csak azt mondják el nekünk, hogy mennyi az idő, de nem fogják megmondani, hogy mi is az idő.

Írisz - Gangaray Artistic Program,Bethlen Színház, Budapest, 2019, Fotó: Róde PéterTermészetesen mindenki tökéletesen érti, mi is az idő, amíg el nem jön annak az ideje, hogy ténylegesen beszéljünk is róla, és gondolatainkat kifejezzük.

Írisz - Gangaray Artistic Program,Bethlen Színház, Budapest, 2019, Fotó: Róde PéterElőadók: A Gangaray Artistic Program táncosai

Fény: Hámor József

Koreográfus: Maday Tímea Kinga

Írisz - Gangaray Artistic Program,Bethlen Színház, Budapest, 2019, Fotó: Róde PéterA Gangaray Artistic Program (G.A.P.) fiatal táncművészekből álló társulat, mely egy szakmailag elismert magyarországi és nemzetközi minőség létrehozásával igyekszik magas színvonalat képviselni előadásaival.

Írisz - Gangaray Artistic Program,Bethlen Színház, Budapest, 2019, Fotó: Róde PéterMaday Tímea Kinga Fülöp Viktor-ösztöndíjas, Fringe díjas táncművész-koreográfus, a Gangaray Dance Company által létrehozott Gangaray Artistic Program (G.A.P.) alapító tagja. 2002-től tanult és dolgozott a P.A.R.T.S.-nál, részt vett David Hernandez, Anne Teresa De Keersmaeker a RosasCompany projektjeiben, tagja volt a Hofesh Shechter Dance Companynak. Szabadúszó művészként részt vett a Cirque du Soleil , a Pataky Klári Társulat, a Közép-Európa Táncszínház, a PR-Evolution Dance Company, Anouk van Dijk és Falk Richter, Recirquel előadásaiban mint előadó, alkotó. Rendszeres meghívott mestere külföldi és hazai iskoláknak, kurzusoknak.

Írisz - Gangaray Artistic Program,Bethlen Színház, Budapest, 2019, Fotó: Róde PéterBemutató: 2019. március 22.

További információk a PORT.hu-n

Fotók: Róde Péter

További fotók az előadás képeiből