A kulcslyukon át – Thália Színház – Budapest

A Thália Színház nagyszínpadi bemutatóinak sorát 2019. március 30-
án Joe Orton komédiája, A kulcslyukon át zárja. Az előadás rendezője
Fehér Balázs Benő, szereplői Schell Judit, Friedenthal Zoltán, Mórocz
Adrienn, Tamási Zoltán, Bán Bálint és Vida Péter.

A kulcslyukon át - Thália Színház, Budapest, 2019, Fotó: Várady NikolettA történet egy pszichiátriai rendelőben játszódik, ahol a gyógykezelés több veszéllyel jár, mint a betegség. De a legtöbb veszéllyel a titkárnői állás jár, amire Geraldine (Mórocz Adrienn) ártatlanul jelentkezik. Először leendő főnöke, Dr Prentice (Friedenthal Zoltán) kérésére vetkőznie kell. Majd azonnal öltöznie, mert betoppan a pszichiáter vérmes felesége (Schell Judit). És nyomában zsarolója, a szoknyabolond londiner (Bán Bálint). Akit üldöz a rendőr (Vida Péter). Szerencsére az egészségügyi hatóság főellenőre (Tamási Zoltán) lesújt, ahol hibát talál – és ennek érdekében bármit képes félreértelmezni. Mire előkerülnek a kényszerzubbonyok és a pisztolyok, már csak annyi biztos: a váratlan esemény mindig bekövetkezik, amikor legkevésbé számítunk rá.

A kulcslyukon át - Thália Színház, Budapest, 2019, Fotó: Várady NikolettIlyen őrült napból egy elég az életben. Ezért találták fel a színházat, hogy az az egy viszont ki ne maradjon.

A kulcslyukon át - Thália Színház, Budapest, 2019, Fotó: Várady NikolettAz elsöprő komédia szerzője, Joe Orton olyan zseniális és sikeres volt, hogy azt nem lehetett elviselni: a szerelme végzett vele. Ezt a darabját már nem is láthatta színpadon…

A kulcslyukon át - Thália Színház, Budapest, 2019, Fotó: Várady Nikolett

Bemutató: 2019. március 30.

Fotók: Várady Nikolett