A hisztérika – MU Színház – Budapest

Hogyan javíthatom meg a lelkem? Ha megjavítom, talán önmagamat is elveszítem? Ez az előadás egy mentális egészség coming out, amely fanyar humorral és öniróniával mutat be szorongást, magányt és a terápiás folyamatok küzdelmeit.

„Ez az előadás, amelyet az Ébredések Alapítvánnyal és a Nyitnikék Magyar Antistigma Kezdeményezéssel közösen hoztunk létre, egy mentális egészség coming out. Az én coming outom. Elmesélem azt az életszakaszomat, amikor diagnosztizálva lettem egy személyiségzavarral. Sőt, tulajdonképpen hárommal is. Szeretnék aktívan tenni a mentális betegségek stigmatizálása ellen. Hiszem, hogy a láthatatlan sérüléseket éppen olyan komolyan kell venni, mint a fizikait. Remélem, hogy ez a gesztus hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben tudjunk beszélni a lelki küzdelmeinkről.”
Bodor Panna

A hisztérika, MU Színház, Budapest, 2020., Fotó: Róde Péter

Hogyan javíthatom meg a lelkem? Ha megjavítom, talán önmagamat is elveszítem? Reakciót akarok, de nem arra, aki vagyok. Arra nem kérek, köszönöm. Az nem szerethető ugyebár. Arra akarok reakciót, aki lenni akarok a szemedben. Meg arra, aki a tiédben. Meg a tiédben. Vagy esetleg te tényleg megpillantanál?

A hisztérika, MU Színház, Budapest, 2020., Fotó: Róde Péter

A bemutató időpontja: 2020. október 11.
18 éves kortól

A hisztérika, MU Színház, Budapest, 2020., Fotó: Róde Péter

A hisztérika, MU Színház, Budapest, 2020., Fotó: Róde PéterSzereplők:

Janka: Borsos Luca, Buzási Fanni
Terapeuták: Molnár Dávid Márk

Alkotók:

Író: Bodor Panna
Rendező: Bodor Panna
Rendező munkatársa: Molnár Dávid Márk
Látvány: Molnár Anna
Jelmez: Molnár Anna
Fotó: Brozsek Nikolett
Dramaturg: Balázs Júlia

A hisztérika, MU Színház, Budapest, 2020., Fotó: Róde Péter

Teljes album az előadás fotóiból.

Fotók: Róde Péter