Ma este felnövünk – hazai ősbemutató – Centrál Színház

London után másodikként a világon Budapesten – Kirsty Patrick Ward rendezésében

A Centrál Színház repertoárjának levehetetlen darabja a Ma este megbukunk. Egy hónap múlva, március 5-én lesz a nagy sikerű komédia alkotócsapatának legújabb darabja, a Ma este felnövünk hazai ősbemutatója. A Mischief Theatre ellenállhatatlanul mulatságos műve replika előadásában kerül a nézők elé. Kirsty Patrick Ward rendezésében a Ma este megbukunk csapata – Ágoston Kati, Mészáros András, Rada Bálint és Schmied Zoltán újrázik -, Földes Eszterrel, Trokán Nórával és Fehér Tiborral kiegészülve. Adott egy általános iskola osztály – csupa bumfordi, kibírhatatlan és imádnivaló kölyök – az ő felnőtté válásukat követjük végig. A Ma este felnövünk azért is különleges, mert a színészek ugyanazt a szerepet eljászhatják kisgyerekként, kamaszként és harmincas felnőttként.

Ma este felnövünk - hazai ősbemutató - Centrál Színház, Fotó: Centrál SzínházA londoni bemutató után másodikként a világon a budapesti Centrál Színházban lesz látható a legendás Mischief Company legújabb produkciója, a Ma este felnövünk. Az ellenállhatatlanul mulatságos replika előadás egy osztály történetét meséli el, az általános iskola kezdetétől egy érettségi találkozóig. Henry Lewis, Jonathan Sayer és Henry Shields szerzők abszurdnak tűnő, mégis valós életszituációkat, beszélgetéseket gyűjtöttek össze, ezek ihlették a darab hol röhejes, hol megható jeleneteit, és természetesen a legnagyobb csattanókat is. A szórakozás garantált, hiszen bármilyen jól alakítjuk a flegma kamasz vagy a kiégett felnőtt szerepét, legbelül azért örökre gyerekek maradunk.

„Hihetetlenül izgalmas a történetünket egy másik nyelven elmesélve hallani és újragondolni a karaktereket egy teljesen új szereposztással. Kiválónak tartom a magyar színészgárdát! Ez az első alkalom, hogy más nyelven rendezek, de a humor és az érzelmek valóban univerzálisak, így az átmenet kevésbé volt ijesztő. A csodálatos Baráthy György – aki zseniálisan fordította le a darabot – a tolmácsom a próbákon, a jelenléte óriási segítség!” – mondta a rendező. Kirsty Patrick Ward 2015-ben végezte el a londoni Nemzeti Színházi Stúdiójának rendezői kurzusát. 2014-ben rendezett CHEF című előadása hangos sikerrel debütált az Edinburgh-i Fesztiválon. Többször dolgozott a Shakespeare’s Globe Theatre-ben. Nemrég írta és rendezte első rövidfilmjét, a Kite Strings-t.

A Mischief Theatre egy londoni színművészetis osztályból alakult, egy maréknyi zseniálisan tehetséges növendék együtt maradt, és a siker nem sokáig váratott magára: első egészestés darabjuk, a Ma este megbukunk (The Play That Goes Wrong) 2014 óta fut a londoni Duchess Theatre-ben. A darabot azóta több mint harminc országban mutatták be. A budapesti előadás alig eg y évvel az ősbemutató után történt, az volt a bohózat első replika előadása. A Mischief fiatal színészei nemzetközileg ismert sztárok lettek, darabjaikat párhuzamosan három színházban is látni a Westenden, miközben a BBC ONE-on saját tévésorozatot készíthetnek, The Goes Wrong Show címen, és immár évről-évre ők csinálhatják a csatorna szilveszteri műsorát.

A Ma este felnövünk írásakor a cél egy olyan előadás volt, ami magán viseli a társulat kézjegyét (comedia d’ell arte alapú fergeteges bohózat) ugyanakkor egy kicsit más is: kidolgozottabb szerepek, komolyabb pillanatok és rengeteg szív.

Ma este felnövünk hazai ősbemutatóján Ágoston Katit, Földes Esztert, Trokán Nórát, Fehér Tibort, Mészáros Andrást, Rada Bálintot és Schmied Zoltánt láthatják a  színpadon.